Werknemers buitenlandse nationaliteit - arbeidskaart A

De onderstaande informatie, voorwaarden en regelgeving waren van toepassing op aanvragen tot en met 31 december 2018 en zijn dus vanaf 1 januari 2019 niet meer te gebruiken!
De nieuwe regelgeving, en daarbij horende nieuwe voorwaarden en documenten, vindt u hier: Naar werknemers buitenlandse nationaliteit (vanaf 2019)

De arbeidskaart A geeft je de toelating om gelijk welk beroep in loondienst uit te oefenen bij om het even welke werkgever en dit voor een onbeperkte duur. De aflevering van een arbeidskaart A is aan zeer strikte voorwaarden gebonden. Zij kan slechts worden toegekend aan sommige categorieën van buitenlandse werknemers die reeds meerdere jaren in België hebben gewerkt met een arbeidskaart B.

De arbeidskaart A is geldig en kan worden aangewend voor een tewerkstelling in om het even welk Gewest van het land. Iemand die in het Vlaamse Gewest woont en van de arbeidsmigratiedienst van het Vlaamse Gewest een arbeidskaart A bekwam, kan hiermee zowel in het Vlaamse, het Waalse als het Brussels Hoofdstedelijke Gewest aan de slag.

Je arbeidskaart A wordt afgeleverd voor een onbepaalde tijd. Je kan ze aanwenden voor alle in loondienst uitgeoefende beroepen. Je kan dus rechtsgeldig werken in om het even welke functie in loondienst, voltijds, deeltijds, seizoenarbeid… Je kan je eveneens inschrijven bij publieke of private uitzendkantoren, er zijn daarbij geen bijkomende formaliteiten nodig.
 

Meer info:

Werknemers Buitenlandse Nationaliteit

Terug naar startpagina Werknemers buitenlandse nationaliteit

Contact en openingsuren