Transitiepremie - Een premie om de transitie van werkloosheid naar ondernemerschap te stimuleren

De Vlaamse overheid wil met de transitiepremie voor zelfstandigen de brug slaan tussen werkloosheid en ondernemerschap, door een ondersteunende premie te voorzien gedurende maximaal 24 maanden terwijl een eigen zaak wordt opgestart. De filosofie van de transitiepremie is immers een premie toe te kennen bij de opstart van een eigen zaak op het moment dat de uitkering wegvalt.

Iedereen die vanaf 15 maart 2018 start als zelfstandige in hoofdberoep, komt mogelijk in aanmerking voor de premie voor zover op dat ogenblik is voldaan aan alle voorwaarden.

Via de grijze navigatiebalk (links) kom je te weten welke voorwaarden van toepassing zijn, hoe hoog de premie is en hoe deze uitbetaald wordt. ​De premie kan alleen online aangevraagd worden, via dit formulier.

Vind je niet onmiddellijk een antwoord op je vragen, kijk dan zeker ook eens hieronder in onze rubriek met veelgestelde vragen (FAQ). Deze rubriek wordt steeds up-to-date gehouden op basis van de vragen die we van u ontvangen.

Contact

Transitiepremie

Organisatie: 
Departement Werk en Sociale Economie
Dienst: 
Afdeling Tewerkstelling en Competenties
Straat + nr: 
Koning Albert II laan 35 bus 20
Postcode: 
1030
Gemeente: 
Brussel

 

  Wilt u liever telefonisch gecontacteerd worden, vermeldt dit in uw mail en dan proberen wij u zo spoedig mogelijk te contacteren!