Hoe vraag je de startbonus aan?

Deze informatie is enkel voor jongeren die een goedgekeurde initiële aanvraag hebben waarbij de werkgever én de finaliteit dezelfde blijven.

Je dient de aanvraag tot betaling binnen de 4 maanden na het beëindigen van dit opleidingsjaar in bij het departement Werk en Sociale Economie.

Je doet dit via mail naar startenstagebonus@vlaanderen.beJe krijgt nadien een ontvangstbevestiging, per post opsturen hoeft dan ook niet meer.

Je kan ook per post indienen (hierbij krijg je geen ontvangstbevestiging):

Departement Werk en Sociale Economie
Start- en stagebonus
Koning Albert II-laan 35 bus 20
1030 Brussel

Komt de aanvraag voor de betaling te laat aan, dan wordt de startbonus voor dit opleidingsjaar niet betaald. De verzendingsdatum van de mail of de afgestempelde postdatum gelden als bewijs.

Het departement brengt je, na behandeling van de aanvraag, op de hoogte van de beslissing.

 

Wat als je verhuist naar een ander gewest tijdens de opleiding?

Als je verhuist naar een ander gewest NA de start van je praktijkopleiding (in Vlaanderen), blijft het Vlaamse gewest bevoegd voor dat betreffende opleidingsjaar. Op het einde van dat opleidingsjaar dien je de aanvraag tot betaling bij het departement Werk en Sociale Economie.

Woon je bij de start van het volgende schooljaar nog steeds in een ander gewest, dan is het Vlaanderen niet langer het bevoegde gewest.
Je informeert dan bij het bevoegde gewest of je de startbonus kan aanvragen.

Contact

Start- en stagebonus

Organisatie: 
Departement Werk en Sociale Economie
Dienst: 
Start- en stagebonus
Straat + nr: 
Koning Albert-II laan 35 bus 20
Postcode: 
1030
Gemeente: 
Brussel
Telefoon: 
02 553 43 79