Online aanvraag - Privé-bedrijven/organisaties en federale overheid

Hoe kan ik aanmelden?

Ben je de officiële vertegenwoordiger van je organisatie/bedrijf (de zogenaamde 'wettelijke vertegenwoordiger'), dan kan je onmiddellijk met je identiteitskaart ('E-ID') aanmelden om de AWI aan te vragen. - Let erop dat je inlogt namens je onderneming (= inlog namens onderneming staat onderaan!) en niet in eigen naam! zie ook FAQ) -

Heb je ooit al eens rechten aangevraagd in het kader van een andere online aanvraag bij de Vlaamse overheid (bijv. VOP(link is external)VZA(link is external), ...) , dan kan je ook inloggen in het het WSE-loket en dan zal je online begeleid worden om extra gebruikersrechten aan te vragen voor de AWI. Op het einde van deze procedure vertrekt er een mailtje naar de verantwoordelijke van je bedrijf (de zogenaamde 'lokale beheerder'). Van zodra je lokale beheerder je extra rechten dan goedkeurt (je ontvangt hiervan ook een mailtje), kan je de AWI aanvragen.

 

Ben je de 'wettelijk vertegenwoordiger'?

Weet je niet of je de 'wettelijke vertegenwoordiger' (bestuurder of zaakvoerder) bent, dan kan je dit hier nagaan door uw ondernemingsnummer op te geven en onder 'Functies' te kijken of je naam is genoteerd.

Dan kan je hier starten met je online premieaanvraag.

   

Hoe rechten geven aan andere personen?

Wil je iemand anders binnen (bijv. HR-medewerker) of buiten (boekhouder) je organisatie/bedrijf de AWI laten aanvragen (die nog geen online aanvraag bij de Vlaamse overheid heeft gedaan namens je organisatie), dan zal  je deze persoon via een bepaalde procedure hiervoor rechten moeten toekennen. 

In het Online stappenplan(link is external) vind je een overzicht van welke stappen je hiervoor dient te doorlopen.

Het specifiek recht dat je nodig hebt om de AWI online te kunnen aanvragen (als je geen wettelijk vertegenwoordiger bent)  in het Vlaams Gebruikersbeheer noemt: 'DWSE Organisatieverantwoordelijke’ voor de maatregel ‘Aanwervingsincentive’.

Ondervind je problemen bij het inloggen, bel dan het gratis telefoonnummer 1700 van de Vlaamse overheid.

Meer info hierover vindt u in onze FAQ-rubriek onder het trefwoord 'aanvraag' en daarna het subtrefwoord 'problemen bij het inloggen'.