Aanwervingsincentive voor langdurig werkzoekenden - AWI

Werf je een langdurig werkzoekende aan die minstens 25 jaar is en jonger is dan 55? Dan heb je als werkgever mogelijk recht op een aanwervingsincentive. We leggen je hier uit aan welke voorwaarden je moet voldoen, hoe hoog de premie is en hoe deze betaald wordt.

De premie kan alleen online aangevraagd worden. Voordeel hiervan is dat je in de meeste gevallen dezelfde dag nog een beslissing hebt. Meer hierover vind je onder de rubriek ‘Hoe vraag ik de incentive aan?

 

Tips: 

  • Nieuw Vanaf nu kan je in het WSE-lokede stand van je dossier opvolgen, je berekeningsnota's en andere documenten raadplegen en bijkomende documenten opladen. Je logt in op dezelfde manier als bij het indienen van je aanvraag (met je elektronische identiteitskaart - E-ID). Meer info vind je onder de rubriek 'dossier raadplegen(link is external)
     
  • Vind je de informatie die je zoekt niet onmiddellijk terug, kijk dan ook eens in onze rubriek met veelgestelde vragen (FAQ). Je vindt hier - van A to Z en per trefwoord - een boel nuttige antwoorden op meer complexe vragen.
  • Ondervind je problemen bij het inloggen, bel dan het gratis telefoonnummer 1700 van de Vlaamse overheid.

 

Download onze folder "Werf je een langdurige werkzoekende aan? (pdf / 1.47 MB)"