VLEVA vernieuwt uw digitale brug tussen Vlaanderen en Europa!

maandag, 24 september 2018 - 15:00

VLEVA lanceerde vrijdag een nieuwe website. Die is nog gebruiksvriendelijker en toegankelijker dan de vorige website om onze diensten nog beter en breder aan te bieden.

Voor een open regio als Vlaanderen is Europese samenwerking onontbeerlijk op die domeinen die een Vlaamse aanpak overstijgen. Dergelijke samenwerking vormt niet alleen een verantwoordelijkheid van politici. Ook voor het middenveld, ondernemingen, onderwijsinstellingen, organisaties en de burgers is er een belangrijke rol weggelegd. Want het Europa van morgen wordt immers van onderuit opgebouwd. Hun betrokkenheid en hun bijdrage zijn onmisbaar voor een sterke en gedragen Vlaamse belangenbehartiging binnen de EU.

We doen er dus goed aan om relevante Europese ontwikkelingen nauwgezet op te volgen. En om vanuit VLEVA in te zetten op en bij te dragen aan snelle, brede en correcte informatievoorziening, kritische zin, consultatie en debat over Europa in Vlaanderen. Om zijn digitale brugfunctie verder te optimaliseren lanceert VLEVA een nieuwe website: www.vleva.eu. Hierin staat de gebruiker centraal.

Uw digitale brug in een nieuw jasje

EU-nieuws opzoeken en opvolgen was nog nooit zo gemakkelijk. Op de website vindt u een overzicht van Europees nieuws. U kan specifiek op zoek gaan naar nieuws uit thema’s die u aanbelangen. Een aantal onderwerpen worden bovendien breder gekaderd in een dossier.

Vleva wil nog beter de weg naar het vinden en aanvragen van EU-subsidies aanwijzen. Daarom kunt u vanaf nu vlot door de verschillende subsidieprogramma’s en subsidieoproepen scrollen om op zoek te gaan naar financiering voor uw project.

Onder de noemer EU-vacatures lijst de website vacatures op voor jobs, detacheringen en stages in de Europese bubble. Verder bevat de nieuwe website allerlei tips en tricks over solliciteren in de EU.

We wil VLEVA bijdragen aan een sterk Vlaams-Europees netwerk waar diverse actoren baat bij hebben. Daarom vind je op de nieuwe website een kalender EU-events, die een overzicht geeft van events in uw thema’s. Daarnaast kan je tips lezen over hoe best te lobbyen en netwerken in de EU.

Hoe kunt u optimaal profiteren van de nieuwe VLEVA-website?

  • Maak een account aan op www.vleva.eu
  • Selecteer de thema’s waarvan u op de hoogte wil gehouden worden.
  • Ontvang updates-op-maat in uw mailbox van EU-nieuws, EU-events en EU-subsidies

Verspreid VLEVA in uw netwerk!

Kent u mensen, medewerkers of organisaties die baat kunnen hebben bij een (gratis) account op de VLEVA-website? Verwijs ze dan zeker door naar www.vleva.eu. Ook op sociale media kunt u hen volgen:

Deel gerust posts met uw volgers om hen op die manier kennis te laten kennis maken met VLEVA en zijn diensten.

Zo zorgen we er samen voor dat de kloof tussen de EU en de burger, onderneming, lokale overheid, organisaties, ... in Vlaanderen verder verkleint.