Vlaamse werkloosheid daalt met 6,5%

vrijdag, 2 maart 2018 - 11:00

Eind februari telde Vlaanderen 205.219 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 14.376 of 6,5% minder dan een jaar eerder. Al sinds augustus 2015 daalt de Vlaamse werkloosheid. Ook de zeer langdurige werkloosheid en de allochtone werkloosheid blijven dalen met respectievelijk -3,1% en -5,3%.

In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: overal daalt de Vlaamse werkloosheid. De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 7,1%. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 11,0% en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 3,1%.

Ook de allochtone werkloosheid blijft verder dalen met 5,3%. Gezien de recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan is dat zonder meer goed nieuws. Dat zij zich massaal blijven inschrijven bij de VDAB zien we aan de toename met 8,6% in de categorie ‘Andere’, die onder meer de erkende vluchtelingen met een leefloon omvat.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “Keer op keer bewijzen de maandelijkse werkloosheidsstatistieken dat het goed gaat met de Vlaamse arbeidsmarkt. Ook voor wie al een lange tijd zonder job zit, zijn er vandaag in Vlaanderen kansen. Voor élke leeftijd, in élke provincie, voor mensen van élke afkomst. De maandelijkse statistieken bewijzen dat ons beleid in Vlaanderen juist zit.”

Meer details: https://arvastat.vdab.be/

Persinfo
Thomas Pollet
Woordvoerder van minister Philippe Muyters
Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport
+32 474 69 56 08 - thomas.pollet@vlaanderen.be