02 oktober 2018

Eind september telt Vlaanderen 199.287 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 18.023 of 8,3% minder dan vorig jaar. De Vlaamse werkloosheid daalt sinds augustus 2015.

24 september 2018

VLEVA lanceerde vrijdag 21/9 een nieuwe website. Die is nog gebruiksvriendelijker en toegankelijker dan de vorige website om zo de VLEVA diensten nog beter en breder aan te bieden.

19 september 2018

Studie Agoria toont effect digitalisering op onze arbeidsmarkt

Dat innovaties zoals artificiële intelligentie een enorme impact hebben op de jobs van de toekomst, weten we al langer dan vandaag. Het is goed dat Agoria die impact nu kwantificeerbaar in kaart heeft gebracht.

14 september 2018

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits vroegen aan een groep van 16 fris- en dwarsdenkers, kantelaars en koplopers, vernieuwers en wegbereiders in de wereld van Werk en Onderwijs om een inspirerende visie uit te werken voor het leven, leren en werken van (over)morgen. Vandaag presenteren zij het resultaat van hun oefening in een transitierapport (met bijhorend filmpje). 

14 september 2018

Sinds de migratiecrisis van 2015 gooide de VDAB de begeleiding van anderstalige nieuwkomers over een andere boeg. De nieuwe aanpak ging uit van snellere screening, snellere toeleiding naar opleidingen of stages en het principe dat Nederlands een competentie is die in verschillende omgevingen opgeraapt kan worden. Het actieplan was succesvol en zal nu structureel ingebed worden in de werking van VDAB.

Pagina's