Discriminatie op de werkvloer

Discriminatie op het werk zit soms in een klein hoekje. Een ongepaste opmerking, een niet-zo-grappig grapje… Het is gauw gebeurd. De Vlaamse overheid en de Vlaamse sociale partners willen het onderwerp aankaarten via een bewustmakingscampagne.

Banner - Het is gauw gebeurd

Discriminatie op het werk zit soms in een klein hoekje. Een ongepaste opmerking, een niet-zo-grappig grapje... Het is gauw gebeurd.

Wellicht gebeurt het ook weleens in jouw omgeving. Zoiets lijkt misschien onschuldig, maar het is vaak heel pijnlijk voor wie dit moet aanhoren. Wij nodigen jou daarom uit om daar samen met ons wat aan te doen.

 

 

Presentaties studiedag "discriminatie op het werk en hoe die tegen te gaan",

Herbekijk de presentaties van deze studiedag die doorging op 8 maart 2018.

  
Met de campagne “Het is gauw gebeurd” sensibiliseren we over ongepast gedrag en dito uitspraken: radiospots op Radio 1, StuBru en Joe FM, enkele krantenadvertenties en korte digitale filmpjes op sociale media  maken iedereen bewust van de problematiek.

Deze campagne is een initiatief van de Vlaamse Overheid en de Vlaamse minister van werk. De campagne kwam tot stand in samenwerking met SERV-partners – Voka, UNIZO, VERSO, ACV, ABVV en ACLVB – Unia, het Minderhedenforum en Grip vzw.

Ook jij kunt helpen. Maak het thema bespreekbaar en maak daarbij gebruik van ons campagnemateriaal:

Verder kan jij echt een verschil maken door medewerkers of collega’s die zich laten verleiden tot ongepaste uitspraken, te wijzen op hun fout. Dat kan vriendelijk of, naargelang de ernst, op een kordate manier. Zolang je het maar niet aan jou laat voorbijgaan. Want voor je het weet, gaat het van kwaad naar erger.

Doe jij ook mee? Wij hopen het.

Alvast bedankt voor jouw medewerking en engagement!

Contact

Hetisgauwgebeurd

Departement Werk en Sociale Economie
Koning Albert II laan 35 bus 20
1030 Brussel
hetisgauwgebeurd@vlaanderen.be