Aanmoedigingspremies

Als je een tijdskrediet of een loopbaanonderbreking neemt, krijg je van de RVA een onderbrekingsuitkering voor de volledige duur van de loopbaanonderbreking. Die uitkering kan aangevuld worden met een extra aanmoedigingspremie van de Vlaamse overheid.
 
Naar gelang de sector waar je tewerkgesteld bent, verschilt de regeling. Per sector vind je hier meer info:
 

Opgelet: De behandeltermijn van papieren aanvragen bedraagt op dit ogenblik 8 weken. Gelieve hiermee rekening te houden.

Nieuw voor Social Profit: 

  • Vanaf 1 juni 2016 kan enkel een aanmoedigingspremie landingsbaan in de social profitsector worden toegekend indien men tewerkgesteld is in een zorggerelateerd beroep (uitzondering: doelgroeppersoneel maatwerkbedrijven, BW’s en SW’s).
  • De aanmoedigingspremies landingsbanen in de social profitsector worden niet meer geïndexeerd.

Nieuw voor Openbare sector: Op 26 juli 2016 heeft de Vlaamse regering het Vlaams zorgkrediet definitief goedgekeurd.

Dit systeem komt in de plaats van de loopbaanonderbreking voor personeelsleden van de Vlaamse openbare sector en start op 2 september 2016. De Vlaamse aanmoedigingspremie in de openbare sector wordt geïntegreerd in het Vlaams zorgkrediet. Dit betekent dat er geen aanmoedigingspremies openbare sector meer worden toegekend (ook niet bovenop een thematisch verlof) voor periodes die starten op 2 september 2016 of later.

Alle periodes die starten vóór 2/9/16 vallen onder de huidige regelgeving en kunnen dus nog aangevraagd worden. Voor lopende dossiers (dit zijn dossiers die starten voor 2/9/16 en daarna doorlopen) wijzigt er niets. Let op: Voor een verlenging (vb. medische bijstand) die start na 01/09/2016 kan er geen aanmoedigingspremie meer worden toegekend.

Meer info over het nieuwe Vlaams zorgkrediet vind je hier

  

Doe het online!

doe het online

meer over aanmoedigingspremie online - campagne folder (pdf / 2.83 MB)

Contact

Aanmoedigingspremies

Organisatie: 
Departement Werk & Sociale Economie
Straat + nr: 
Koning Albert II laan 35 bus 20
Postcode: 
1030
Gemeente: 
Brussel
Telefoon: 
1700 (gratis telefoonnummer, elke werkdag van 9 tot 19 uur)
GSM: 
Vanuit het buitenland (betalend): +32 2 553 1700